Кои сме ние

Започнахме в София през 1991г., за да се развием като инженерингово предприятие в областта на покривните и хидроизолационните работи. Бяхме първите, които наложихме на българския пазар „американски безшевни улуци с неограничена дължина“. В последните години натрупахме сериозен опит в обработката на листов метал. Автоматизирахме производството на изделия от ламарина с фасадно и покривно приложение.

Производствено оборудване

Събираните малко по малко през годините машини и поточни линии са преки свидетели на нашата история. Придобивани, за да помогнат за постигането на нашите цели. Инсталирани мащабно, за да ни дават свобода. Сега те формоват прецизно и подчиняват със своите обработки студения, твърд метал. Машините, без които не можем.

МИСИЯ

Слушаме хората около нас. Разбираме ги. Помагаме им да решават проблемите си, помагаме им да намерят себе си, помагаме им да бъдат щастливи. Така помагаме и на себе си.

ВИЗИЯ

Всяка добре свършена работа е радост за очите. Всичко направено със сърце приема благородна форма. Удовлетворението е красота.

ФОКУС

Добри сме в изработката на изделия от ламарина. Строителните материали, с които търгуваме са с много високо качество. Монтираме покриви и фасади от метал, които ни карат да се гордеем.

във времето

1991г. - Началото

инж.Васил Стоянов и съпругата му Мария Стоянова създават частно дружество с предмет на дейност "Изграждане на сгради със сглобяем стоманобетон, общи строителни работи и хидроизолации".

2000г. - Безшевните улуци

Повлияни от американските традиции за изграждане на метални покриви и водоотливни системи внасяме и представяме за първи път в България технологията на безшевните улуци. Чрез специални ролформоващи машини правим възможно производството на улуци с неограничена дължина от полиестерно покрита стоманена ламарина. През годините тези изделия заменят почти изцяло традиционно използваните до тогава еднометрови поцинковани улуци, снаждани чрез припой от тенекеджии. Дълго време след това американските безшевни улуци биват нашето най-разпознаваемо изделие, като дори се превръщат в нарицателно име за съвременно покривно водоотвеждане в България.

2001г. - Първи голям обект

Фесто за своята нова производствено- админисративна сграда, кв. Дружба, София ни възлага извършване на послоен монтаж на топло и хидроизолационни работи, както и монтаж на ламаринени обшивки.

2003г. - Фирмен офис

Откриваме нов офис и скромен шоурум на ул. Нишава в София. Следващото поколение от семейството (синовете Христо и Благой Стоянови) поемат оперативното управление във фирмата.

2005г. - Първи голям абкант

Придобиваме пърият от многото ни абканти с работна дължина от 6 метра. Това дава началото на масовото производство на окомплектовки от ламарина. Превръщаме се в производствен лидер на линейни изделия от листов метал.

2009г. - Нова производствена база

Офисът и настоящата база ни отеснява и предприемаме изграждането на нова производствена база, офис и просторен шоурум. Десет години по-късно и тук ще ни отеснее...

2013г. - Първи износ

За първи път реализираме износ за далечна Манила. Произведените от нас алуминиеви изделия, надлежно опаковани и транспортирани биват последвани от множество износи в Европа.

2015 Изделия от алуминий

Листовият алуминий постепенно започна да взема превес над останалите метали в нашето производство. Нашите ламелни и касетъчни алуминиеви изделия започнаха да изместват композитните материали като фасадна обвивка в Столицата и провинцията.

2020 - Капаци за бордове

Лансирана е нова система за капаци (шапки) по бордове на сгради. Комбинацията от авторски, клиентски екструдиран профил за конструкция и финишни изделия (капаци) заготвени от алуминиева ламарина бързо набира популярност.

2021 - Металните покриви

Подписан е договор за инсталиране на вентилируеми метални скатни покриви и фасади FALZON® на 110 еднофамилни къщи на обект River Park, гр. София. Става устойчива тенденцията все повече металните покриви и фасади да бъдат предпочитан завършек за ново едно/многофамилно жилищно строителство. Докато преди 10 години подобни къщи бяха по-скоро екзотика, то в днешно време техният брой, дори само в проекти като Amaya Residence, Sofia Park Villas Garitage Park в София, надвишава 500.